ORA & het coronavirus ORA & het coronavirus ‹ Stichting Ora

ORA & het coronavirus

ORA en het coronavirus

Niet alleen Nederland is getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Ook de landen waar ORA actief hulp verleent, ondervinden op allerlei manieren de gevolgen van de maatregelen. Onze medewerkers, zowel hier in Nederland als in de projectlanden, proberen het werk zoveel mogelijk door te laten gaan. We willen er zijn voor de allerarmsten. Zij hebben onze hulp en aandacht nu nog meer nodig!

De medewerkers op het kantoor in Nieuwleusen werken zoveel mogelijk thuis. Er zijn geen interne of externe vergaderingen. Overleg vindt digitaal of telefonisch plaats. De vrijwilligers kiezen zelf voor de beste situatie. Ondanks geplande reizen, reizen medewerkers in afwachting van verdere ontwikkelingen voorlopig niet naar het buitenland.

Het is moeilijker geworden om er te zijn voor de mensen die het toch al niet best hadden en extra kwetsbaar zijn. 
Regelmatig ontvangen we berichten uit de diverse projectlanden over de lokale situatie. We houden elkaar op de hoogte van de situatie en de ontwikkelingen. We hopen dat de hulp aan de verschillende doelgroepen zo min mogelijk geraakt wordt. Dankzij de moderne communicatiemiddelen kunnen we toch veel voor mensen betekenen en projectgelden blijven sturen.

Bidden
Dit zijn heel bijzondere tijden. Het is een periode waarin we bijna stil worden gezet.  
Ons gebed is dat zowel de lokale medewerkers als de doelgroep mogen ervaren dat God met hen is, dwars door alle moeilijkheden heen. Verder vertrouwen we op Gods hulp en Zijn zegeningen, niet alleen voor de komende weken, maar ook voor de lange termijn.