Levensmiddelenactie Levensmiddelenactie ‹ Helpen met goederen ‹ Stichting Ora

Levensmiddelenactie

Jaarlijks organiseert ORA een levensmiddeleninzamelingsactie. We zamelen dan levensmiddelen en hygiëneartikelen in voor de armste gezinnen in Oost-Europa. Dit doen we bij de PLUS in Nieuwleusen en de JUMBO in Dalfsen. Hier kunnen we op een vrijdag en een zaterdag heel wat helpende handen gebruiken!

Plus Logo

Jumbo Logo

Hoe werkt zo'n levensmiddeleninzamelingsactie?

- Je staat met z'n tweeën bij de ingang van de supermarkt
- Je deelt boodschappenkaartjes uit en vraagt de klanten om een extra boodschap te doen
- Wanneer de klanten hun boodschappen hebben gedaan, geven ze de extra boodschappen voorbij de kassa aan jou
- Je neemt de goederen aan en geeft de donateur een bedankkaartje 

Alle goederen gaan in kratten en komen uiteindelijk bij ORA aan het Westeinde in Nieuwleusen terecht. Daar maken de vrijwilligers mooie levensmiddelenpakketten klaar voor het eerstvolgende hulpgoederentransport!

Kun je meehelpen?
Je hoeft natuurlijk niet de hele dag in de winkel te staan. Je kiest een periode waarop je kunt en wij stellen een schema samen waarbij alle vrijwilligers drie uur meehelpen. Ken je nog iemand die mee zou willen helpen? Meld je dan samen aan! (bijvoorbeeld ook voor je maatschappelijke stage).

In je eigen woonplaats!
Je kunt natuurlijk ook in je eigen woonplaats een levensmiddeleninzamelingsactie bij een supermarkt organiseren. Wij helpen je met de promotie en de verdere praktische werkzaamheden.

Vragen?
Wil je meehelpen? Wil je zelf een levensmiddeleninzamelingsactie in je eigen woonplaats organiseren? Heb je vragen? Stuur dan een e-mail aan ORA